- سه شنبه ۳ تیر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۷
- کد خبر : 2527
- لینک کوتاه خبر : https://www.jameenews.ir/?p=2527
- جامعه نیوز، مرجع یادداشت های سیاسی و اجتماعی
- اخبار ویژه


به گزارش جامعه نیوز: میزبانی حرم رضوی از زائران با اجرای ۳۷۰ برنامه در دهه کرامت/ رسانهها بار اصلی را بر دوش میکشند به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مصطفی خاکسار قهرودی ظهر امروز در نشست خبری اعلام برنامه های دهه کرامت که در محل سازمان مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به […]
به گزارش جامعه نیوز:
میزبانی حرم رضوی از زائران با اجرای ۳۷۰ برنامه در دهه کرامت/ رسانهها بار اصلی را بر دوش میکشند
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مصطفی خاکسار قهرودی ظهر امروز در نشست خبری اعلام برنامه های دهه کرامت که در محل سازمان مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به سالروز ولادت حضرت معصومه و آغاز دهه کرامت اظهار کرد: ایام، ایام فرخندهای است که بنا به دستور و آموزههای دینی، مسلمانان و خاصه شیعیان باید ایام شادی را داشته باشند و به فرموده امام جعفر صادق(علیه السلام) که میفرمایند از ویژگی شیعیان ما این است که در غم ما غمگین و در شادی ما شاد هستند؛ شادی به مناسبت دهه کرامت باید در این ایام مبرز باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: در خانوادههای بسیاری با وجود کرونا، غم حاکم شده اما امیدواریم با تاسی از این امر و با یاد و توسل به امام و حضرت معصومه(سلام الله علیها) مشکلات و حزن و اندوه ایجاد شده هم از بین برود و این خانواده ها نیز از شادی برخوردار شوند.
وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(علیه السلام) بر شادی جامعه با توسل و تمسک جستن به امام و آموزههای دینی ماندگار از ائمه تاکید کرد و افزود: این چنین است که میتوانیم به خود ببالیم و به شادی واقعی در بطن زندگی دست یابیم.
خاکسار قهرودی بیان کرد: کاری که ما تلاش میکنیم در این ایام به عنوان خدمت گذار مردم به آن توجه کنیم این این که بتوانیم برای مردم برنامههایی اجرا کنیم یا یادآور اقداماتی باشیم که از طرفی می تواند حلال مشکلات و تلاشی برای تقویت باور دینی باشد و تمامی برنامههای ما جلوهای از این برنامه و خدمت است که امروز بیان میشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به شیوع کرونا و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: امسال با شرایط خاصی رو به رو بودیم که هم فاصلههایی ایجاد شد و هم تغییراتی را باید به وجود آوریم که توجه به آن نیز یک دستور دینی است و ما خوشحالیم که به عنوان یک وظیفه دینی به این دستورات توجه میکنیم و چیزی که امروز به عنوان دستورات انجام میشود چیزی بوده که در گذشته هم برای حفظ سلامت به آن تاکید شده است.
وی خاطر نشان کرد: از محوری ترین اصل، تلاش برای ایجاد فضای تقویت شده معرفتی است که با شرایط ایجاد شده فاصله مکانی، میرفت تا توجه و عنایت را کم کند اما این سلب توفیق باعث شد از شیوههای دیگری برای جلب این اظهار ارادت استفاده کنیم تا مردم بدانند بخشی از این ارادت که استفاده از آموزه های دینی است همواره به آن نیاز داریم.
خاکسار قهرودی ادامه داد: در این شرایط ما نیاز بیشتری به دستیابی آموزههای دینی داریم که آستان قدس برای تحقق این معنا تلاش بر این داشت که با این ویژگی برنامهها را اجرا کند تا این خلاء و نقصان جبران شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به برنامههای این آستان در ایام عید نوروز، یادآور شد: ما با برنامههای بسیار زیادی رو به رو بودیم، تولید و پخش بیش از هزار برنامه کار سختی بود که انجام شد و از طریق رسانهها منعکس شد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص برنامههای دهه کرامت اظهار کرد: در برنامهها که بخشی از آن برنامههای قدیمی است به شکل رونمایی رقم میخورد و محوریت برنامه ها توجه به باور دینی و توسل به حضرت رضا (علیه السلام) است. علاوه بر این برنامههایی را در نظر داریم که محور آن توجه و خدمت به مناطق محروم است و خود این ابزار و مسببی برای شادی است که خادمان شما تلاش میکنند با انجام آن افزایش دهنده شادی مردم باشند.
وی ادامه داد: برنامههایی که جنبه خدماتی دارد اجرا شده و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، برنامهها در حوزههای اجرایی و در بخش اقتصادی و خدماتی متعدد است به طور مثال اقدامات اجرایی که در بیمارستان رضوی انجام شده و بخشهای جدید در حال احداث است که در دهه کرامت به بهره برداری میرسد.
خاکسار قهرودی جمع کل برنامههای تبلیغی را ۳۷۰ برنامه عنوان کرد و گفت: مشابه سالهای گذشته این برنامهها در عرصههای حرم است گرچه تلاش شد هماهنگی شود و در جلسه روز گذشته مطرح شد که برنامهها را طوری اجرا کنیم که زائران هم بتوانند حضور داشته باشند اما هنوز با این مسئله موافقت نشده و اگر تا یکی دو روز آینده موافقت شود، برنامهها به طور جمعی اجرا میشود در غیر این صورت برنامهها در حضور زائران نخواهد بود و در فضای بسته اجرا میشود و به اطلاع مردم میرسد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی یادآور شد: برنامههای مختلفی برای هر شب درنظر گرفته شده که هم برنامههای شادی آفرین و هم برنامههای محتوایی است.
وی افزود: بخشی از برنامهها در سطح شهر، برخی به صورت ملی و برخی دیگر نیز در قالب برنامه بین المللی اجرا میشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در پاسخ به سوالی در خصوص سرانجام پروژه مسیر چناران به قوچان گفت: به طور جدی این مد نظر هست که برنامه خوبی هم در نظر داشتیم و تلاش میکردیم برای دهه کرامت امسال این پروژه به نتیجه برسد چرا که از موارد مزمن و پیچیده شهر مشهد است و چون مطمئن نیستیم به ایام دهه کرامت برسد از شرح ان پرهیز کردیم.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم آخرین هماهنگیها را انجام دهیم و اگر رسید به آخرین روز دهه کرامت رسید، اعلام میکنیم. نگاه ما فقط نگاه حل مشکلات مردم است البته آستان قدس با توجه به رعایت مصلحت وقف، موقوفات و حق و حقوق آستان قدس که به عنوان امانت در نزد آستان قدس قرار دارد با رعایت آن خواهد بود اما بخش قابل توجهی کمک و مساعدت به مردم خواهد بود.
خاکسار قهرودی با بیان اینکه این پروژه بین آستان قدس، وزارت راه وشهرسازی و شرکتهای مجری است، اظهار کرد: در این میان توافقی بین آستان قدس و وزارت راه وجود دارد که دچار افت و خیزهای متفاوتی شده و از چند ماه پیش با تغییرات جزئی که در مسوولیتهای شرکتهای آستان قدس اتفاق افتاد؛ شاهد سرعت بیشتری در این پروژه هستیم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی از ساخت ۵کیلومتر ابتدایی این پروژه توسط شهرداری خبرداد و گفت: بخشی که مقداری کار را زمان بر میکند، تعیین تکلیف اراضی در مسیر این پروژه هست و نسبت به زمان اعلامی طولانیتر خواهد شد.
وی در خصوص طرح بخشش اجاره املاک آستان قدس با توجه به شیوع کرونا، گفت: تقریبا دوماه اجاره همه محلهای تجاری که در اجاره مردم بود بخشیده شد، در حوزه شعاع اطراف حرم، ماه سوم اجاره نیز بخشیده شد، تعدادی از مغازه داران که تقاضای وام کرده بودند با موافقت تولیت آستان قدس رضوی و با همکاری یکی از بانکها وام به آنها تعلق گرفت.
خاکسار قهرودی به اقدامات اخیر آستان قدس در زمینههای پزشکی و کشاورزی اشاره کرد و آن را این گونه شرح داد: دارو سازی ثامن مشغول آماده سازی سه داروی جدید است که نیازمند اخذ مجوز سازمان غذا و دارو است و این هم در ادامه خدمات و تولید دارو، اقدام تکمیلی دیگری است که انجام میشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی متذکر شد: تولید فرش راور کرمان را داریم و خدمات آن انجام شده و در این ایام افتتاح میشود، در بیمارستان رضوی دو یا سه بخش جدید افتتاح میشود که افتتاح مرکز دندان پزشکی، افتتاح اتاقهای عمل جدید، آزمایشگاه جدید، رونمایی از سایت جدید از جمله این اقدامات است.
وی با فعالیتهای آستان قدس در زمینه کشاورزی و دامپروری اشاره کرد و گفت: آستان قدس مدتهاست که در حوزه اقدامات دامپروری به اصلاح نژاد و تولید فراوردههای ژنتیکی دام سنگین توجه دارد اما این پروژه اخیرا در حال نتیجه دهی است و در این ایام افتتاح میشود که تاثیر بسیاری در دام سبک و اصلاح نژاد در آینده دارد و منجر به جلوگیری از واردات و رونق تولید داخلی خواهد بود.
خاکسار قهرودی یادآور شد: در حوزه کشاورزی در کشت و صنعت مزرعه نمونه، موضوع آبیاری زیر سطحی باغات مختلف را داریم که با موفقیت اجرا شده، در حوزه بذر و نهال هم اقدامات جدیدی صورت گرفته که تماما اثرات عملی آن در آینده مورد توجه مردم و تولید کشور برای عامه مردم خواهد بود و امیدواریم بتوانیم با هماهنگی دستگاه ها به نتیجه برسد.
وی همچنین از ساخت یک مدرسه در انابد خبرداد که همزمان با سال تحصیلی جدید به بهره برداری میرسد.
خاکسار قهرودی در خصوص وقفنامه مرتبط با جذامیان هم گفت: ۳۷۱۰ یک وقف نامه است که از درآمد آن باید به صورت نقدی به جذامیها کمک شود که تاکنون در مسیر اقدام و انجام است اما در مرحله اخیر کمک که باید به صورت نقدی انجام میگرفت در قالب اهدای اجناس انجام شده که نسبت به نص صریح وقفنامه مقداری تغییر داشته اما اصل ان انجام شده، مبلغ هزینه شده اما شکل نقدی آن به صورت غیر نقدی انجام شده که به معنای کم توجهی در اجرای آن نبوده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی در حرم نیز گفت: به طور نسبی آنچه در حرم است قابل مقایسه با دیگر بخشهای شهر مشهد نیست و این هم دستور تولیت است و هم یک تکلیف دینی است این ایام خصوصا در شب و روز میلاد پیش بینی داریم که اقبال خوبی مردم داشته باشند اما حضور پر تراکم ملی مردم را نخواهیم نداشت چراکه خود مردم به این مسئله توجه دارند و رعایت می کنند.
وی با بیان اینکه همه توفیق ما در رعایت پروتکلها به خاطر همکاری مردم است، بیان کرد: نسبت به سایر کشورها اقدامات خوبی انجام شده و به عنوان خواهش عرض میکنم وضعیت مشهد نگران کننده است و این یعنی مردم رفتاری متناسب با این وضعیت داشته باشند ساعت حضور در حرم را مدیریت و شرایط را رعایت کنند.
خاکسار قهرودی متذکر شد: استفاده از فاصلهای که تذکر داده میشود این را رعایت کنند، ما هم به عنوان وظیفه اقدامات خود را انجام میدهیم افرادی برای تذکر با لباس مشخص حضور دارند اگر چنان چه دیده شود در ساعت خاصی حضور مردم بیش از ظرفیت مکانهایی است که میشود کنترل کرد و میشود در را بست و رفت و آمد را مدیریت کرد قطعا متناسب با آن شرایط تصمیم گرفته و مدیریت میشود که این هم برای وظیفه و رعایت پروتکل است.
وی در خصوص تعدیل نیرو در آستان قدس به خاطر خسارتهای کرونا گفت: تعدیل نیرو در هیچ جایی از آستان قدس به خاطر کرونا نداشتیم بلکه ما حتی حق و حقوق افراد آنهایی که بنا به ضرورت محدودیت آمدن داشتند را کاملا پرداخت کردیم. شرکتهای آستان قدس هم از کرونا متاثر بودند و در قالب پرداخت هزینه افزایش هزینهای که منجر به تولید نشده و کاهش درآمد ایجادشده، اما سعی کردیم این موجب ضرر و اضرار برای کارکنان نشود.
خاکسارقهرودی به فعالیتهای هنرمندان در تولید برنامهها گفت: بار اصلی برنامه ها برای بهره برداری از برنامه ها به عهده رسانه بود و به همین مناسبت باید تشکر کرد از رسانهها، آستان قدس به بحث هنرمندان توجه ویژهای داشت و برنامه های مختلف اجرا شده در حرم توسط هنرمندان انجام گرفت که در بخشهای تولید و انتشار برنامهها کمک کردند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در مورد چاههای وقفی روستای حسین آباد جنگل نیز گفت: همه جا گفته میشود آستان قدس مالک بزرگی است اما آستان مالک نیست بلکه امانت دار است و باید حق و حقوق موقوفه در مسیری که گفته شود هزینه شود، اگر این وقف شده باید طوری عمل شود که واقف خواسته است.
وی با بیان اینکه ویژگی وقف به عنوان یک امانت شرعی باید حفظ شود و آنطور که ما میخواهیم نمیتوانیم عمل کنیمف متذکر شد: اگر رعایت دقیق آن موجب بروز مشکلاتی می شود این به منظور کم توجهی و عدم خدمت رسانی به مردم نیست که بخواهیم به مردم ظلم کنیم بلکه در فرمول بهره وری وقف و موارد استان قدس باید به طور کامل رعایت شود که رعایت آن موجب اختلاف نظر می شود.
خاکسارقهرودی اظهار کرد: اگر درآمد مورد انتظار در جایی انجام نشد که نیت واقف اجرا نشود چاه گرفته میشود و در اختیار فردی قرار میگیرد تا رقم بخورد نماینده مردم آن منطقه کار درستی کرده که اطلاع داده و مردم هم باید این موارد را اطلاع دهند در مورد آن روستا هم آنطور که گفته شد نیست ما بررسی کردیم تولیت آستان قدس به من پیامک داد بررسی کردیم، گزارشی را در خصوص آن به تولیت ارائه دادیم. اقدام آستان قدس باید در بحث منافع موقوفات به گونهای باشد که مردم آن منطقه منتفع شوند اگر جایی اجرا نمیشود باید تلاش شود تا رعایت شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص احتمال بسته شدن مجدد حرم نیز گفت: ما نمیخواهیم ببینیم زنده باشیم و در حرم بسته باشد اولین کار ما در تشرف به حرم در موقع بسته بودن، عرض شرمندگی بود، هزینه سنگینی هم پرداخته شده است حرم موضوع شخصی مشهد و آستان قدس رضوی نیست بلکه متعلق به همه است اما به عنوان یک آموزه دینی نمیتوان به سلامت مردم بی توجه بود و یک وظیفه شرعی است.
وی در خصوص بازگشایی رواقها نیز گفت: رواقها باز میشود اما معلوم نیست چه زمانی و باید تصمیم در ستاد کرونا گرفته شود. ما برای بازگشایی آمادهایم در ایوان طلا باز شده و کارهایی که برای دهها سال آینده انجام شده و انجا را برای سالها ایمن کرد که ممکن بود هیچ وقت فرصت ایمن سازی آن نباشد.
خاکسار قهرودی در خصوص مسئله حقوق مکتسبه طرح تفصیلی مشهد بخشی از این حقوق مکتسبه را درست و بخشی که براساس اقدامات غیرقانونی انجام شده را حقوق مکتسبه ندانست.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه موضوع مشهد یک مسئله ملی است نه شهری، نظر آستان قدس در خصوص حقوق مکتسبه را تصمیم گیری براساس مصلحت اندیشی عنوان کرد.
اجرای ۸۸ هزار جشن خانگی در ایام دهه کرامت
در ادامه این مراسم مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی با شاره به برنامههای این بنیاد در ایام دهه کرامت گفت: برنامههای متنوعی پیش بینی شده، مهمترین برنامه زیر سایه خورشید است که امسال سیزدهمین دوره آن اجرا میشود.
محمدحسین استادآقا بیان کرد: در استانهای سفید بخشی از برنامهها و در دیگر استانها نیز با نظر ستاد کرونا برخی از برنامه های این طرح اجرا می شود.
وی با بیان اینکه امسال نمیشود جشن حضوری اجرا کرد، گفت: برنامه ریزی برای اجرای ۸۸ هزار جشن خانگی انجام شده در پایان به بهترین جشن خانگی براساس عکسهای ارسالی مردم، جوایزی اهدا میشود.
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی، اهدای جهیزیه به نوعروسان، اهدای هدیه به خانواده شهدای سلامت، تقدیر از ۲۵۰ فرد فعال در ماجرای کرونا در سطح کشور، حضور در مراکز نطامی، تجلیل از سامانه سوم خرداد، مراسم استقبال از ناوهای ارسال نفت به ونزوئلا را از جمله برنامههای این بنیاد در ایام دهه کرامت برشمرد.
استادآقا گفت: در سیستان و بلوچستان ۱۲ پروژه آب شرب، در پل دختر بازسازی ۳۴ واحد مسکونی را در دست اقدام داریم، در حاشیه شهر مشهد نیز برنامههایی متنوع اجرا میشود با بیمارستان سیار مسایل بهداشتی و درمانی مردم را اجرا میکنند.
وی رکاب زنی خادمان در طرح از حرم تا حرم و ویژه برنامه آنها، مشاوره به خانوادههای کودکان بدسرپرست، برنامههای ویژه در زائر شهر و تخفیف به زائران را از دیگر برنامههای این بنیاد در ایام دهه کرامت خواند.
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی با بیان اینکه توزیع۶۰۰ هزار بسته غذایی بین مردم در ایام کرونا و رزمایش مواسات توسط آستان قدس انجام شده است، از ادامه این طرح در ایام دهه کرامت برای جاماندگان از این طرح خبرداد.
«هر چه دارم از تو دارم» شعار دهه کرامت
مدیر سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در بخشی از نشست گفت: اجرای برنامه در حرم مطهر با توجه به شیوع کرونا محدویت هایی دارد و با تاکیدات تولیت بر رعایت پروتکل های بهداشتی برنامه های این ایام حضوری نیست بلکه در رواق اجرا میشود و با صوت و تصویر در صحن ها و در شبکه های رادیو و تلویزیون پخش می شود که مردم بتوانند از این برنامه استفاده کنند تا نیاز به حضور نباشد.
حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد اظهار کرد: مراسمات ما در سال گذشته ۳ ساعت قبل نماز بود اما امسال برای عدم متمرکز شدن جمعیت قبل و بعد از نماز مغرب و عشا به مدت یک ساعت و نیم به اجرای برنامه میپردازیم.
وی گفت: شعار دهه کرامت امسال خدمت کریمانه با عنوان «هر چه دارم از تو دارم» برگفته از دعای جوشن کبیر است.
مدیرسازمان فرهنگی استان قدس رضوی افزود: جشنهای شکوه رضوان شبها از طریق سیستم صوت یک ساعت و نیم قبل از مغرب و بعد از آن اجرا میشود، قاریان ملی به قرائت قرآن میپردازند و صلوات خاصه هر شب با نوای مداحان برتر خواهد بود.
گنابادی نژاد گفت: با توجه به تاکیدات تولیت بر بهره وری از کتاب عیون اخبار الرضا هر شب شرح یک حدیث امام را داریم علاوه بر این قبل از مغرب سخنرانی و بعد از مغرب گفتوگوی ویژه داریم ویژه برنامه دیگر با عنوان ایران سرافراز داریم که با موضوع خانواده و فرزند آوری، افول آمریکا، موفقیتها، جهاد سلامت مکتب حاج قاسم داریم و مهمانانی را در قالب شکوه رضوان اجرا می شود.
وی از اجرای برنامه جهاد اقتصادی با همکاری بنیاد بهره وروی موقوفات با قرائت میثاق نامه فعالان اقتصادی داریم خبرداد و دیگر برنامه را خوشنویسی عنوان کرد.
مدیر سازمان فرهنگی آستان قدس اجرای شب شعر ملکوت هشتم در رواق دعبل، ویژه برنامههای ادبی و ویژه برنامه بال ملائک که تعویض رو پوش ضریح همراه با نقاره زنی است را دیگر برنامه این ایام اعلام کرد.
گنابادی نژاد گفت: ویژه برنامه بعدی موضوع تبلیع چهره به چهره است که با عنوان «آقا سلام» در موضوعاتی چون پاسخگویی به مسائل شرعی، شعر، قصه و اذن دخول در صحنهای حرم اجرا میشود.
وی افزود: فعالیتهایی در عرصه فضای مجازی و مجموعه پیام رسانهایی که برای حرم است در نظر گرفته شده، مسابقه با چهار زبان، موشن گرافیک، سرود به زبان اردو و عربی و پخش برنامهها به صورت لایو برای زائرین داخل و خارج کشور، مسابقه ۱۲ تا ۱۲ که قبلا انجام شده بود قرعه کشی می شود.
اهدای ۹۰ هزار قرآن به مساجد مشهد
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار کرد: دهه کرامت امسال متفاوت از سالهای قبل برنامه ریزی شده و سعی شده حداکثر برنامهها را با وجود شرایط موجود داشته باشیم برنامهها در حرم، حریم رضوی، زائر شهر و سطح کشور اجرا میشود.
حجت الاسلام مهدوی مهر گفت: فعالیتهای تبلیغی و معنوی که روح همه برنامهها معنوی است برنامه ریزی شده که برنامههای خوبی را خواهیم داشت و عمدتا با برنامههایی که ارتباطات و رسانه برنامه ریزی کردند بیشترین سهم مربوط به رسانه است و با توکل بر خدا امیدواریم شرایطی که ایجاد شده باعث تغییر برنامه نشود.
وی ادامه داد: شب ولادت امام رضا برنامهای داریم که به صورت جهانی برنامه جشن داشته باشیم و این برنامه اجرا شود و ملت ما از این برنامه مستفیذ شوند و بارگاه آن حضرت را در همه خانه ها داشته باشیم.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: رونمایی از کتابهایی که در سال۹۸ تالیف و تدوین و چاپ شده را داریم، سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی چند برنامه دارند، راه اندازی نسخه های خطی دیجیتال، رونمایی از فاز جدید موزه هدایای رهبری، رونمایی از تلسکوپ، ایستگاه مطالعه دیجیتال، پایگاه موضوعی کریمه اهل بیت در ایام دهه کرامت رونمایی و افتتاح میشود.
وی رونمایی از کتابخانه سادات در بنیاد پژوهش های اسلامی، افتتاح یک کتابخانه در یکی از محلات مشهد، وبینارهای مختلف با موضوع امام رضا(ع) و حضرت معصومه(ع) و اهدای ۹۰هزار قرآن به مساجد با هزینه یک پدر شهید را دیگر برنامههای این سازمان برشمرد.
انتهای پیام/ ۷۰۰۶۱
نظرات