به گزارش جامعه نیوز:
خاطرات کودکی و فیلمسازی جوان رفسنجانی/کسب رتبه کشوری فیلمنامه «بوعلی جانی»
به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، یکی از سنتهایی که از دیرباز در این شهرستان انجام میشد «بوعلی جانی» است که در شبهای هفتم، هفدهم و بیست و هفتم ماه رمضان اجرا میشود که این روزها در قالب هنر خود را نمایان کرده است.
کارگردان جوانی که در کنار کار ارزنده پزشکی، هنر را هم گنجانده تا آیین و سنت و میراث گذشتگان علاوه بر اجرا در کوچهها و محلههای شهر و روستاهای رفسنجان در قالب هنر، خود را نمایان کند.
سجاد رنجبر یکی از نخبگان شهرستان رفسنجان و از اهالی بخش کشکوئیه است، او روزهای پایانی تحصیل در رشته پزشکی را میگذراند و قرار است به جامعه، خدمات سلامت ارائه کند.
اما او تنها به پزشکی بسنده نکرده و در کنار آن هنرهای زیادی از جمله عکاسی، فیلمنامه نویسی و کارگردانی را هم برگزیده تا درخششی دوچندان داشته باشد.
کسب رتبه کشوری فیلمنامه «بوعلی جانی»
اما برگردیم به سنت بوعلی جانی در ماه رمضان، همان سنتی که سجاد رنجبر آن را بهصورت فیلم کوتاه درآورده و فیلمنامهاش به کسب مقام در جشنواره کشوری رسیده است.
فیلم کوتاه «از آن بالای بالا» فیلمی است که فیلمنامه آن مقام کشوری کسب کرده است و به گفته رنجبر فیلم آن بهدلیل کمبود زمان برای کیفیت تدوین نتوانست نظر داوران جشنواره را جلب کند.
اما او در خصوص فیلمش میگوید: همانطور که سنت بوعلی جانی از دیرباز به نسلهای جدید و بچههای امروزی رسیده این فیلمنامه را نوشتم و با استفاده از چند کودک آن را ساختم.
وی اضافه کرد: شبهای هفتم، هفدهم و بیست و هفتم ماه رمضان شبهایی است که کودکان همزمان با وقت افطار درب خانهها را میزنند و بوعلی جانی میخوانند و صاحب خانهها هم به آنها پول یا مواد غذایی بهعنوان نذری میدهند.
رنجبر میافزاید: گاهی بعضی صاحبخانهها چیزی در منزل نداشتند که به بچهها بدهند و زمانی که بچهها سؤال میکردند بخوانیم میگفتند نه، چون دلشان نمیآمد کودکان را با دست خالی راهی منزل کنند.
خاطرات کودکیام از “بوعلی جانی” مرا به فیلمسازی واداشت
این پزشک جوان در پاسخ به این سؤال که آیا خودتان در کودکی در «بوعلی جانی» شرکت کردی؟ گفت: بله من با توجه به همین موضوع که خودم شرکت میکردم و با بچههای همسایه و دوستانم درب منازل بوعلی جانی میخواندیم خاطراتم را در قالب هنر به تحریر و تصویر کشیدم.
اما در خصوص اوضاع و احوال تحصیل و هنر این پزشک هنرمند هم از او سؤالاتی کردم، او در دوران تحصیل علاقهمندی به هنر عکاسی و نویسندگی را در خود احساس کرده و کارهای زیادی در این حوزه انجام داده است، پنج سال است که عکاسی میکند و سه سال به کارگردانی مشغول است.
رنجبر که از جشنوارههای مختلف وزارت بهداشت جوایز زیادی را درو کرده است، ادامه میدهد: تاکنون سه فیلم کوتاه ساختهام که دو فیلم آن در جشنواره وزارت بهداشت جایزه دریافت کرد و دو فیلمنامه هم از بنده در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت رتبه آورد.
رنجبر کسب رتبههای زیادی در رشته عکاسی را یادآور شد و گفت: در سیوهفتمین جشنواره فجر در بهمن ۹۷ به نمایندگی از وزارت بهداشت داور بخش تجلی اراده ملی بودم.
گزارش از: زهرا بمی
انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب